Dames badjassen voor elke dame één!

Badjassen zijn in Nederland helemaal ingeburgerd. Het gros van de vrouwen heeft er wel één in de kast hangen; een dames badjas. 
De fervent badjas dragers onder ons kunnen zelfs kiezen uit hun eigen badjassen collectie.

    dames badjas met knopen                dames badjas met sterren


Dames badjassen zijn er in verschillende materialen en modellen.

De meest verkochte winter badjassen zijn de fleece dames badjassen. 
Zo zacht als een vachtje en heerlijk warm. fleece heeft een isolerende werking en houd je lichaamswarmte vast. 


De meest verkochte zomer badjassen zijn de velours katoenen dames badjassen. De binnenzijde van dit materiaal is badstof katoen en de buitenzijde is van velours katoen. 
Badstof heeft kleine lussen die vocht opnemen terwijl de velours zijde, heerlijk zacht is en een beetje glanst. Een prima combinatie dus die ook nog een ademende eigenschap heeft.

Natuurlijk zijn er ook badjassen met een menging van katoen en polyester, deze badjassen blijven goed hun vorm en kleur behouden en hebben een lange levensduur! Deze dames badjassen hebben als het ware het beste van beide soorten, het regulerende katoen en het isolerende fleece. Een heel goed voorbeeld zie je in het plaatje hieronder. Een Lago badjas die er in dames en heren uitvoering is.

Er is ruime keus uit verschillende modellen, denk daarbij aan een badjas met rits, strik-ceintuur en capuchon. Deze dames badjassen hebben een geheel andere uitstraling dan de badjas met knopen en sjaalkraag. 

 We willen uiteindelijk allemaal iets anders, terwijl we allemaal een comfortabele dames badjas willen waar we ons fijn in voelen, of hij nu dik of dun, lang of kort, fel en opvallend of neutraal is.

Dus daarom ook een dames badjas voor elke dame!

                                             dames badjassen

              

Wat zal het worden?

Wat zal het voor een dames badjas worden. Bedenk dan vooral eerst wanneer je de badjas gaat gebruiken. Dat is wel van belang. Wil je vooral een warme en zachte dames badjas, en maakt het niet uit dat hij haast geen vocht opneemt? dan zoek je waarschijnlijk bij de fleece dames badjassen naar een geschikte badjas. kijk voor meer informatie bij de fleece badjassen.

Zoek je een dames badjas die een vocht regulerende werking heeft en toch lekker warm en behaaglijk is, dan zoekt je waarschijnlijk bij de katoenen badstof of velours badstof dames badjassen. 
Deze dames badjassen zijn ook uitermate geschikt voor gebruik tijdens een sauna of zwembad bezoek. 
Wil je meer weten over deze badjassen kijk dan bij de sauna dames badjassen.

 

Personaliseren en borduren

 

Vind je het leuk om een gepersonaliseerde dames badjas cadeau te doen, laat hem dan door Badjas Boetiek borduren met naam of leuke kreet. Wil je meer informatie over het borduren van een dames badjas kijkt dan bij personaliseren.

                     geborduurde dames badjas                               geborduurde dames badjas

                                                                                           

De duster

Een ander woord voor dames badjas is “duster”. Ik weet nog dat wij vroeger onze badjas zo noemde. Ik hoor het woord nu nooit meer, alleen mijn moeder zegt nog duster als zij haar badjas bedoelt. Een duster is een ochtendjas, een huisjas of een kamerjas. Dit zijn allemaal definities van de badjas. Een badjas is dus hetzelfde als een duster, kamerjas, ochtendjas en niet te vergeten een huisgewaad een ochtendgewaad en een kamerjapon. Het is een hele rij met woorden die hetzelfde bedoelen.

Ik zeg dus maar gewoon BADJAS!